Scandal în Camera Deputaților: Bacalbașa a folosit un termen nazist la adresa unui coleg

531
4 minute de lectură
Nicolae Bacalbașa. Captură video

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa i s-a adresat unui coleg din Parlament cu terminologia nazistă „untermench”, termen folosit de naziști pentru „non-arieni”. Deputatul Ovidiu Gantz din partea grupului Minorităților l-a apostrofat pe Bacalbașa acuzând o campanie de discreditare a etniei germane, transmite Mediafax.

„Sigur că aici ne-am adunat oameni de pe toate orizonturile sociale și culturale. Suntem colegi nu pentru că ne-au plăcut unii, ci pentru că ne-a adunat soarta împreună. Totuși eu nu înțeleg să suport și să admit mârlănia unui individ care pentru mine este unterrmechian, că tot avem președinte german, și care vorbește după ce am votat eu și colegii mei despre decizii rușinoase. Deciziile Parlamentului nu sunt rușinoase și nerușinoase, sunt deciziile Parlamentului. Să facem politică, să ne înfruntăm, dar să ne ferim ca naiba de mârlani care ajung la microfon”, a afirmat deputatul PSD Nicolae Bacalbașa, miercuri, în timpul ședinței de plen din Camera Deputaților.

Deputatul Ovidiu Gantz, reprezentantul minorităților germane l-a apostrofat pe Nicoale Bacalbașa, acuzând PSD de o amplă campanie de discreditare a președintelui României, Klaus Iohannis, și a etniei germane, pe care îi asociază cu regimul nazist.

„Am asistat astăzi, din nou, la intervenția unui deputat PSD care a folosit terminologia regimului nazist din Germania anilor 30-40 la adresa unui coleg deputat, indiferent care ar fi acesta. Este absolut inacceptabil. Mai mult, asocierea ca să citez «că tot avem președinte german», este o mizerie inimaginabilă. O nouă ticăloșie a unui reprezentant PSD la adresa președintelui României și a unei minorități germane pe care eu o reprezint în Parlament. Și eu sunt german, domnule deputat, și ce legătură are aceasta cu regimul nazist din Germania și cu terminologia acestor criminali. Nu vă este rușine să veniți în Parlamentul României să vă adresați de maniera aceasta unui coleg? Nu vă este rușine să faceți acest lucru în raport cu președintele țării?”, a declarat, în plen, deputatul Ovidiu Gantz.

Reprezentantul minorităților germane a mai spus că aceste declarații fac parte dintr-o campanie „ticăloasă” pe care PSD și reprezentanții PSD o folosesc împotriva etniei germane și a președintelui Klaus Iohannis.

„Mai mult decât atat, aceste mizerii nu sunt singulare domnule deputat. Sunt parte a unei campanii ticăloase folosită de reprezentanții partidului dumneavoastră la adresa etniei gemane și a președintelui țării. Nu mai departe decât luna trecută, consilierul de stat Varga, consilier al Primului Ministru, și-a permis aceleași mizerii, postând pe Facebook o asociere între președintele României și dictatorul cel mai criminal probabil din istorie, Adolf Hitler. Vă înscrieți pe această agendă domnule deputat și continuați ceea ce au făcut Vâlcov, Pop sau Vasilescu, reprezentanți PSD, indivizi certați cu legea, sancționați de CNCD? Este inadmisibil. Știți că asta este infracțiune în România să faceți apologia regimului nazist, a simbolurilor naziste și a terminologiei naziste? Nu vă este rușine, domnule deputat”, a completat deputatul din partea Minorităților.

Totodată, Ovidiu Gantz i-a cerut liderului deputaților PSD Alfres Simonis să exprime poziția PSD în legătură cu atitudinea deputatului Nicolae Bacalbașa.

„N-aveți ce căuta în parlamentul României dacă vă comportați de maniera asta. Sunteți o rușine pentru România și pentru Parlament. Iar pentru dumneavoastră domnule Simonis, veniți în fața Parlamentului și spuneți: Asta este poziția partidului dumneavoastră? Asta este poziția grupului dumneavoastră în Parlament sau este doar opinia unui deputat rătăcit în tranziție, ca să citez clasici în viață, și care își permite asemena mizerii la adresa unor concetățeni care nu au nicio legătură cu crimele nazismului”, a mai spus Gantz.

Ulterior, deptatul PSD Nicolae Bacalbașa și-a cerut scuze pentru terminologia folosită la adresa colegului său de plen.

„Fără îndoială că utilizarea a fost improprie si fără îndoială că îmi cer scuze, dar am făcut acest lucru tocmai pentru a pune în discuție termenul de ciumă rosie, termenul nazist care mie îmi produce greață și care circulă cu multă susținere din partea unor partide din Opozitie”, a completat Bacalbașa.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele