Scrisoarea surorii Aurei Ion, după crima de la Caracal: Nu am reușit să înving sistemul corupt din România

16287
5 minute de lectură

Sora Aurei Ion, una dintre victimele accidentului aviatic din Apuseni, a transmis o scrisoare familiei Alexandrei, spunând că își cere iertare pentru că „nu a reușit să învingă sistemul corupt din România” și s-a ajuns astfel, la o altă tragedie din cauză că intervenția nu a fost la timp.

„Domnule Cumpănașu, îmi cer iertare pentru că nu am reușit să înving sistemul corupt din România! La data de 20 ianuarie 2014 sora mea, Aura Ion, murea înghețată, după ce aeronava cu care se deplasa s-a prăbușit în Munții Apuseni. Autoritățile nu i-au localizat: STS-112, Romatsa, SRI. MApN-ul nu au vrut să ridice pentru misiune elicopterul Puma Socat. Am avut aceeași reacție pe care o aveți dumneavoastră acum: cine este vinovat să plătească!”, își începe Mariana Ciucă scrisoarea transmisă public unchiului Alexandrei, Alexandru Cumpănașu, și familiei fetei, care a sunat de trei ori la 112, dar nu a fost salvată.

Mariana Ciucă spune că s-au distrus și falsificat probe în dosarul accidentului aviatic, din Apuseni, când, la fel ca și în cazul Alexandrei, STS nu a reușit localizarea.

„M-am implicat în dosarul anchetei penale, dar procurorii militari au început să distrugă și să falsifice probe din dosar, au refuzat să administreze probe relevante solicitate – de exemplu expertiza pentru localizare STS, iar acolo unde nu au avut ce să facă au interpretat după bunul plac. În final, pentru STS-112, SRI, Smurd și MApN au emis o soluție de clasare deși toate aspectele invocate de noi se încadrează la siguranța națională a României. Concluzia: Romania este condusă de un grup mafiot”, spune sora Aurei Ion.

Citiți și: BREAKING Șeful STS a demisionat. Comunicatul Administrației Prezidențiale

Mariana Ciucă spune, în scrisoarea sa, că zeci de persoane i-au oferit ajutor, dar în final a rămas singură, abandonată de toți cei în care a avut încredere și care ar fi trebuit să facă lumină în cazul Aurei Ion și a lui Adrian Iovan, care au murit înghețați așteptând să fie salvați după accidentul aviatic din Apuseni.

„Urmările: am rămas singură în lupta mea cu sistemul corupt, eu împreună cu familia și cu avocata noastră (..) am fost denigrată eu și familia mea; a fost denigrată și pătată memoria Aurei despre care s-au făcut afirmații mincinoase (…) Iată, pe scurt, o parte din repercusiunile faptului că mi-am permis să îmi cer drepturile și să cer sancționarea celor răspunzători de moartea surorii mele”, scrie sora Aurei Ion.

Femeia spune că va continua lupta chiar dacă va fi „singură ca și până acum”.

„Voi continua această luptă, voi duce la bun sfârșit ceea ce am început! Chiar dacă mă vor arăta cu degetul, întrebându-mă ce mai vreau, chiar dacă voi fi singură ca și până acum. Da, am fost acuzată că vreau bani. Nu, nu vreau bani! Am luptat pentru ca să nu se repete. Din păcate, s-a repetat! Îmi cer iertare Alexandrei și familiei ei pentru că nu am reușit să atrag răspunderea celor ce se fac vinovați de intervenția din Apuseni! Dacă reușeam, astăzi, cu siguranță autoritățile statului ar fi acționat prompt. Îmi cer iertare!”, mai scrie sora Aurei Ion.
Alexandra, fata de 15 ani din Olt, dispărută miercuri, a reușit să sune la 112 de trei ori, în cursul zilei de joi, și să ofere detalii cu privire la locul unde este sechestrată și cu privire la agresor. Cu toate acestea, Poliția a transmis că STS a dat trei locații greșite, iar pentru a patra a fost cerut mandat de percheziție noaptea la 3 și s-a acționat abia la 6 dimineața.

STS a transmis vineri, la ore bune de la solicitările presei, că: “STS nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul. Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului”.

Acesta este al doilea caz, după accidentul aviatic din Apuseni, în care STS este acuzat că nu a oferit date concrete pentru salvarea victimelor. În Apuseni, în 2014, și-au pierdut viața Aura Ion și Adrian Iovan, după ce au supraviețuit prăbușirii avionului, dar au înghețați nefiind localizați la timp de către STS.

La acea vreme unul dintre motivele invocate a fost faptul că zona era greu accesibilă și accidentul s-a petrecut în munți. De această dată, tragedia a avut loc într-un oraș, iar casa era la drumul european 70.

Situația va fi discutată în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării de marți.

2 COMENTARII

 1. Mult succes, Mariana Ciuca , as vrea sa cred, ca se face dreptate în aceasta tara, dar cu voia lui Dumnezeu, poate veti reusi..Sanatate si putere va doresc..

 2. Te-ai luptat cu o problemă falsă. Sora a dezertata, a părăsit garnizoana fără permisiune, fără ordin. Nu a murit înghețată, a murit ca urmare a rănilor grave, incompatibile cu menținerea vieții.
  La fel Iovan, pilotul, a murit. Ce au victimele în comun? Au încălcat GRAV regulamentele, cărora trebuia să se supună și conform cărora trebuia să acționeze. Nu mai dați vina pe alții, asumați-vă RĂSOPUNDEREA PRORPIE!
  Dumnezeu să le ierte pe victime, dar măcar învățați ceva din moartea lor.
  ISU a acționat rezonabil.
  Dacă nu crezi, caută pe net despre „steve fossett search”. Nu cereți să se facă minuni în fiecare zi atunci, când nu respectați orânduielile !
  Ce scriu eu acum este valabil peren. Ce ați scris Dvs., adresându-vă lui Cumpănașuatunci v-a proiectat în penibil, dezvăluindu-se mai târziu cine este de fapt cumpănașu. Știu, atunci nu ați știut. Dar dacă v-ați fi asumat adevărul și asumarea responsabilității, nu ar fi fost nevoie să credeți, sora Dvs . ar avea ceva comun cu acest caz de la Caracal, și ați fi fost ferită de penibilul apelării la acest personaj, dovedit a fi un escroc. Dumnezeu să vă lumineze !

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele