Șefi din Jandarmerie, amenințați cu demiterea

29
2 minute de lectură
Proteste antiguvernamentale la Bucureşti, vineri, 10 august 2018. Momentul intervenţiei în forţă a jandarmeriei. Foto: Bogdan Cristel/ Reporter Global

Urmăriți-ne și pe Facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, joi seara, că va propune premierului schimbarea anumitor șefi din Jandarmerie, după ce a citit raportul desecretizat al protestului Diasporei, din 10 august 2018.

„A fost o pregătire minuțioasă a intervenției, astfel încât să se creeze o stare de conflict. Democrația a avut de suferit în România. După o asemenea intervenție se pune problema dacă oamenii pot fi liberi să își exprime părerile fără să fie gazați, bătuți. (…) Jandarmii care au aruncat gaze lacrimogene nu aveau măști la ei, situația fiind și pentru ei neplăcută, disperată. Când ești într-o situație de adrenalină maximă, gândești emoțional. (…) Părerea mea este că în ziua de 10 și 11 august anumiți conducători din Jandarmerie au fost în legătură cu politicieni, astfel încât și Jandarmeria și protestatarii au fost tabloul complet pe care îl avem în față și eu, ca și ministru al afacerilor Interne, am avut ca prioritate desecretizarea Raportului din 10 și 11 august”, a spus Vela, la Digi 24.

Conform sursei citate, minstrul de Interne va cere premierului României să schimbe anumiți șefi din Jandarmerie, subliniind că nu mai poate avea încredere în aceste persoane.

„Au tras de timp până în ultima secundă a meciului. Dacă ar fi desecretizat imediat poate aș fi crezut că nu au nimic de ascuns. Ușurarea mea e că oamenii au ceva pe suflet și măsurile vor fi pe dimensiunea faptelor lor. Este evident ca nu mai am încredere (în anumiți șefi ai Jandarmeriei – n.red.). Voi propune premierului schimbarea unor șefi ai Jandarmeriei”, a mai spus sursa menționată.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a cerut în urmă cu câteva săptămâni, conducerii Jandarmeriei Române, ca unitățile care au clasificat convorbirile prin sistemul radio de la protestul 10 august 2018 să le declasifice, iar volumul de comunicații din acea noapte a fost transmis procurorilor.

Raportul 10 august al MAI este deja desecretizat și se află la dosarul de la DIICOT.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele