Șeful contraspionajului german: Schimbul de informații cu Austria, riscant. Suspiciuni privind Rusia

338
1 minut de lectură

Schimbul de informații cu Austria prezintă un “risc considerabil”, a declarat zilele trecute șeful contraspionajului german,
Thomas Haldenwang, în camera inferioară a Parlamentului de la Berlin, relatează Politico.eu, care preia publicația germană Welt am Sonntag.

Potrivit surselor citate, Haldenwang și-a exprimat dubiile față de autoritățile de la Viena, în contextul în care Austria ar putea folosi în mod eronat informațiile sensibile pe care serviciile sale le primesc de la parteneri și chiar să le dea mai departe Rusiei.

Politico.eu notează că declarațiile șefului contraspionajului de la Berlin vin în contextul scandalului uriaș declanșat de dezvăluirile care-l au în centru pe vicecancelarul Heinz-Christian Strache.

Acesta din urmă a demisionat, duminică, după ce în presa germană a apărut o filmare în care Strache vorbește cu nepoata unui oligarh rus despre finanțarea partidului său (formațiunea de extremă-dreaptă FPO) și eventualitatea acordării unor contracte publice.

În acest context, cancelarul Sebastian Kurz a anunțat declanșarea alegerilor anticipate.

Kremlinul a comunicat luni că Rusia nu este în niciun fel implicată în scandalul politic din Austria în urma căruia vicecancelarul Heinz-Christian Strache și-a dat demisia după ce fost surprins oferindu-se să acorde contracte guvernamentale unei femei care pretindea că este nepoata unui oligarh rus.

Întrebat despre scandal politic din Austria, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că incidentul “nu are și nu ar putea avea legătură cu noi”, relatează agenția de știri Reuters.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele