Șeful diplomației ungare afirmă că Budapesta susține planul Turciei de a muta refugiații în Siria

53
1 minut de lectură
Mike Pompeo și Peter Szijjarto. Foto: Laszlo Balogh/Getty images

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, a spus că Budapesta susține planul Turciei de a muta refugiații într-o zonă de securitate pe care Ankara vrea să o creeze în urma ofensivei în Siria, informează site-ul Politico, citat de Mediafax, ce notează că declarațiile oficialului intră în contradicție cu poziția UE.

„Dacă întrebarea pentru noi, ungurii, este pusă astfel: «ce ne-ar plăcea, dacă Turcia ar reloca migranții în Siria sau ar deschide porțile în direcția Europei?», atunci răspunsul nostru este clar”, a afirmat ministrul, adăugând că Turcia ar trebui să mute imigranții în Siria.

Oficialul a mai afirmat că Ungaria va colabora cu Turcia dacă Ankara creează o zonă de securitate în Siria unde refugiații să poată fi relocați.

Pe de altă parte, poziția oficială a Uniunii Europene este opoziție față de acțiunea militară a Ankarei în nord-estul Siriei.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan susține că vrea să creeze o „zonă de securitate” în nord-estul Siriei, cu intenția de a repatria refugiații sirieni aflați în Turcia.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele