Siegfried Mureșan: De ce greșește din nou Viorica Dăncilă când face trimitere la cazul Ungariei

41
2 minute de lectură

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al PPE, explică de ce ultimele declarații ale premierului Viorica Dăncilă pe tema nomnializării unor noi nume în locul Rovanei Plumb, pentru postul de comisar european, nu țin cont de actualul context.

Postarea integrală a lui Siegfried Mureșan:

Viorica Dăncilă spune că va face două propuneri de comisari doar dacă va face și Ungaria la fel.
Să vă explic de ce greșește din nou Viorica Dăncilă: Ungaria a avut un comisar european desemnat de genul masculin care a fost respins de Comisia juridică a Parlamentului European, a numit din nou un bărbat și e totul în regulă. Noi am avut un comisar femeie care a picat și Viorica Dăncilă vrea să îl numească acum pe Dan Nica în locul Rovanei Plumb. Nu este în regulă căci se încalcă cota de gen a Comisiei și de aceea președinta Comisiei Europene i-a cerut și o nominalizare de genul feminin.
De ce suntem în această situație?
Președinta Comisiei Europene s-a angajat să aibă egalitate de gen în Comisia aceasta. Astă vară, în loc ca Viorica Dăncilă să numească rapid un candidat pentru poziția de comisar european, a tergiversat și nu a făcut o nominalizare oficială decât în ultimul moment. Toate celelalte state își făcuseră deja nominalizările, iar toate locurile de bărbați erau ocupate, singurul loc liber fiind de femeie pentru a se respecta cota de gen. De aceea, a fost propusă Rovana Plumb în primă instanță. Acum, în contextul actual al Comisiei și pentru a păstra cota de gen, este nevoie tot de nominalizarea unei femei.
Se întâmplă exact ceea ce am spus din luna iulie: celelalte state au negociat din timp și bine portofoliile și persoanele comisarilor. În acest timp, Viorica Dăncilă nu negocia nimic pe plan european, era doar preocupată să devină președinta PSD la Congresul PSD și candidata PSD la alegerile prezidențiale. Era preocupată să satisfacă baronii din PSD și nu s-a ocupat de tema comisarului european. Acum riscăm să luăm praful de pe tobă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele