Barna: PSD nu mai are legitimitate să propună comisar

11
3 minute de lectură

Dan Barna a afirmat, miercuri, la RFI, că noua propunere a PSD pentru funcția de comisar european, respectiv Dan Nica, este o soluție de rezervă a unei idei proaste. Liderul USR susține că Dan Nica nu este altceva decât un propagandist al fostului președinte PSD, Liviu Dragnea.

„Problema de fond este că suntem în pericol să pierdem un portofoliu valoros, acela al Transporturilor, pentru că al nostru Guvern insistă să trimită la Bruxelles un alt membru al clanului. Dan Nica nu este altceva decât un propagandist al lui Liviu Dragnea. E ridicol să fie prezentat astăzi ca specialist în domeniul transporturilor. E practic o soluție de rezervă la o idee foarte proastă, ideea cu doamna Plumb”, a declarat Dan Barna, la RFI, citat de MEDIAFAX.

Liderul USR a adăugat că PSD nu mai are legitimitate să propună candidatul României la funcția de comisar european.

„PSD în momentul de față nu mai are legitimitatea să propună comisarul. Am cerut consultări, am cerut dezbateri cu partidele, pentru a putea să trimitem la Bruxelles într-adevăr o personalitate și onestă și competentă, pentru că e simpatic așa, cum doamna Dăncilă îl acuză pe Dacian Cioloș pentru eșecul propunerii pe care chiar dânsa a făcut-o, dar dincolo de asta, Dacian Cioloș este o personalitate apreciată la Bruxelles și e liderul celui de-al treilea grup europarlamentar, pe când doamna Dăncilă are probleme de credibilitate, împreună cu întregul Guvern, iar rușinea pe care România a suferit-o prin respingerea comisarului se datorează exclusiv acestui Guvern, care a făcut o propunere imposibil de apărat de către oricine”, a adăugat Barna.

Viorica Dăncilă a anunțat, marți, după CEx, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcția de comisar european, iar dacă se cere, PSD are și o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.

Premierul a precizat că o să vorbească și cu președintele Klaus Iohannis și că, cel mai probabil, propunerile pentru comisar european vor fi trimise până la finalul săptămânii.

Dan Nica a declarat, marți, după CEx, că nu are nicio problemă de natură penală și că va explica Comisiei Juridice din PE situația dosarelor în care a fost acuzat de corupție, inclusiv Microsoft. Europarlamentarul PSD a adăugat că toate faptele sunt prescrise de prin anul 2012.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare către președintele PE.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele