Silvio Berlusconi pledează pentru crearea unei armate a Uniunii Europene

15
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Uniunea Europeană trebuie să unifice forţele militare naţionale, pentru a deveni o putere militară pe plan mondial, la acelaşi nivel cu Statele Unite, Rusia şi China, a propus fostul premier italian Silvio Berlusconi, în prezent eurodeputat şi lider al partidului Forza Italia, relatează Mediafax.

„Trebuie să avem capacitate de putere militară inclusiv pentru a ne apăra de o posibilă migrare în masă care, în opinia multor analişti de politică mondială, cea de tip chinez sau african nu este doar o ipoteză posibilă, ci chiar probabilă. Doar fiind o putere militară mondială, cu forţe armate unite şi importante, putem constitui o disuasiune eficientă faţă de o posibilă invazie masivă a poporului african, care acum este estimat să aibă 1,2 miliarde de persoane, dar care peste 20 de ani poate ajunge la 2,5 miliarde“, a declarat Silvio Berlusconi la congresul Partidului Popular European (PPE).

„Unicul imperativ pe care îl are ca opţiune Uniunea Europeană este cel de unificare a forţelor armate din toate ţările membre. Europa, care era pe primul loc în lume acum 100 de ani, acum nu mai contează deloc. Pentru a conta, trebuie să revenim să fim o putere militară, pentru a putea fi la reuniunile secrete, unde sunt decise lucrurile cele mai importante din lume, de către Statele Unite, Federaţia Rusă şi China. Acolo trebuie să fim şi noi în viitor“, a argumentat Silvio Berlusconi, citat de publicaţia Il Giornale. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele