ACTUALIZAT Decizie finală pentru toți cei 24 de marinari ucraineni capturați de Rusia

45
1 minut de lectură

ACTUALIZARE. Un tribunal din Moscova a decis miercuri prelungirea perioadei de detenție pentru încă trei luni pentru toți cei 24 de membrii ai forțelor navale ucrainene capturați anul trecut de Rusia în apropiere de coasta Crimeei, relatează Reuters.

Știrea inițială. Un tribunal din Moscova a decis miercuri prelungirea perioadei de detenție pentru încă trei luni a șase dintre cei 24 de marinari ucraineni capturați anul trecut de Rusia în apropiere de coasta Crimeei, relatează Mediafax, care citează Reuters.

Curtea va decide tot miercuri ceea ce se va întâmpla cu ceilalți marinari aflați în arest.

Marina rusă i-a capturat pe militarii ucraineni și cele trei nave pe care se aflau în Strâmtoarea Kerci, care leagă Marea Neagră de Marea Azov, pe 25 noiembrie 2018, deschizând focul asupra acestora.

Moscova i-a acuzat că au pătruns în mod ilegal în apele sale teritoriale, lucru negat de autoritățile de la Kiev.

Președintele Vladimir Putin a declarat în iunie că soarta militarilor ucraineni va depinde de eliberarea cetățenilor ruși reținuți în Ucraina.

Tribunalul Internațional de la Hamburg privind Dreptul Mărilor (ITLOS) a cerut în luna iunie Rusiei eliberarea imediată a militarilor ucraineni. Kremlinul a respins solicitarea.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele