Soarta guvernului Florin Cîțu a fost decisă înainte de vot

221
1 minut de lectură
Sursa foto: Facebook/ Partidul Național Liberal

Toate partidele politice, inclusiv cele de stânga, cu excepția PSD, votează pentru învestirea guvernului Florin Cîțu. Teoretic, se pot strânge peste 260 de voturi dacă toți parlamentarii vor fi prezenți.

Toată lumea a așteptat decizia liberalilor deoarece se vehicula ipoteza că PNL nu își va vota propriul guvern.

Joi, înainte de votul în plen, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat că liberalii vor vota guvernul. Decizia a fost luată de comun acord cu liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, cu preşedintele partidului, Ludovic Orban și cu premierul desemnat, Florin Cîţu.

„Am luat decizia oficială ca parlamentarii PNL să fie prezenţi astăzi la votul de învestitură a Guvernului Cîţu şi să votăm pentru învestirea Guvernului. E nevoie de un guvern stabil, de un guvern cu puteri depline şi ne dorim ca acest guvern să aibă toate pârghiile necesare pentru a fi angrenat total în ceea ce noi avem ca prioritate în această luptă cu pandemia de coronavirus, şi anume salvarea de vieţi omeneşti şi reducerea pe cât posibil a numărului de persoane care pot fi infectate”, a declarat Florin Roman.

Liberalii vor vota la vedere. PNL și aliații au pierdut două obiective mari: alegerile anticipate și alegerea primarilor în două tururi.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele