Socialiștii, pe primul loc în alegerile din Spania

60
1 minut de lectură

Potrivit rezultatelor primului exit-poll, publicate după închiderea urnelor, Partidul Socialist a obținut primul loc în alegerile parlamentare organizate duminică în Spania, cu 28,1%, însă va avea nevoie de susținere din partea altor partide pentru formarea unui nou guvern.

Astfel, socialiștii ar urma să obțină între 116 și 121 de locuri în Parlament, prea puține pentru a deține majoritatea, informează Mediafax.

Partidul Popular, de centru-dreapta, a obţinut aproximativ 20% din voturi, clasându-se pe locul secund. Pe locul al treilea, cu 14,4%, se află formațiunea de dreapta Ciudadanos, care se opune independeței Cataloniei.

În componența noului Legislativ ar mai urma să intre partidul de extremă dreapta Vox, cu 12% din voturi, dar și partidul de extremă stânga Podemos. Este pentru prima dată după prăbușirea regimului Francisco Franco când un partid de extremă dreapta ar intra în Parlamentul de la Madrid. Parlamentul spaniol are 350 de deputați și 266 de senatori. Doar 208 dintre senatori sunt aleși în cadrul acestui scrutin, restul fiind desemnați de organismele legislative regionale.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele