Sondaj comandat de liberali: PNL-27%, PSD-30%, USR-10,2%

84
2 minute de lectură

Trei sferturi dintre români cred că România se îndreaptă spre o direcție greșită sub guvernarea PSD – ALDE, arată un sondaj comandat de Partidul Național Liberal și pentru care au fost intervievate 26.000 de persoane.

 „Noi nu am făcut sondaj de opinie numai că să aflăm scorul PNL. Noi am făcut cercetare profundă. Am făcut sondaj de opinie că să aflăm percepțiile oamenilor, poziționările oamenilor față de diferite teme, așteptările cetățenilor, încredere în Guvern, optimismul sau pesimismul populației”, a spus liderul liberal Ludovic Orban. 

”Pe publicul PSD, aproape 60% dintre votanții PSD spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită. Asta este percepția, că direcția pe care mergem este o direcție greșită. Pentru prima dată se vede o volatilitate crescută inclusiv a electoratului PSD și ALDE, adică nu sunt electori stabili, ci pot emigra către un alt partid”, a mai spus liderul PNL. 

La acest capitol, sondajul a analizat și conflictul dintre PSD și Uniunea Europeană. ”Am analizat conflictul dintre liderii PSD și UE. Nu se lasă păcăliți românii. E clar că acest conflict este perceput de oameni ca fiind un conflict provocat de PSD în special din cauza refuzului de a respecta independența justiției și criteriile privind statul de drept”, a adăugat președintele PNL

Cât privește încrederea electoratului acordată partidelor, liberalii s-au ridicat la 27% iar social-democrații au scăzut la 30%, față de 54-55% cât aveau când au preluat puterea, în ianuarie 2017.

”27% are PNL, 30% PSD, ceea ce e un scor catastrofal pentru ei”, a comentat liderul PNL Ludovic Orban rezultatele sondajului la un post de televiziune. ” Gândiți-vă că în sondajele din ianuarie-februarie 2017 PSD ajunsese la un scor de 54-55%. PNL era după pierderea alegerilor pe 16-17%. PSD era cunoscut că are cel mai puternic nucleu dur. De data asta segmentul dus a PSD s-a redus”, a mai spus Orban. 

Astfel, potrivit sondajului PNL, social-democrații sunt creditați cu 30,2%, PNL cu un scor de 27.8%, ALDE cu 11.5%, USR cu 10.2%, Pro România cu 5.5%, UDMR cu 5.1%, PLUS cu 5% iar PMP cu 4.2% .

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele