Sondaj USB: Bogații lumii se așteaptă la o recesiune în 2020

25
1 minut de lectură
Foto: AGERPRES

Mai mult de jumătate dintre bogații lumii se pregătesc pentru o recesiune, arată un sondaj al USB efectuat în rândul a 360 de familii care au avere medie de 1,2 miliarde de dolari, informează MEDIAFAX.

Rezultatele au arătat că 55% dintre respondenți se așteaptă la o recesiune în 2020, iar pentru atenuarea riscurilor, 45% dintre acestea își modifică deja portofoliile, reprofilându-se inclusiv spre obligațiuni și imobiliare, în timp ce 42% își măresc rezervele de bani.

„Suntem foarte precauți, chiar și acum, cu situația pieței, nu ne simțim foarte confortabil”, a declarat un respondent al sondajului.

Intensificarea războiului comercial dintre China și SUA au amplificat temerile companiilor pentru o recesiune, mulți investitori și economiști avertizând despre ce efecte ar putea produce acestea.

„Cine știe ce se va întâmpla cu Brexit, ce se va întâmpla în UE și ce se va întâmpla între SUA. și China”, a declarat un alt respondent al sondajului. „Există atât de multe întrebări deschise, iar acest lucru ar putea avea un impact dramatic pe piață. În principiu, credem că am atins apogeul”, a completat acesta.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele