Spitalul Județean Galați devine un nou centru pentru neurochirurgie

207
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotată cu un sistem complet pentru intervenţii chirurgicale pe creier şi coloana vertebrală. Prin investiția de aproape cinci milioane de lei, spitalul gălățean a devenit centru regional de neurochirurgie.

Potrivit autorităților județene, sistemul pentru intervenţii chirurgicale pe creier şi coloana vertebrală este format dintr-un dispozitiv de neuronavigaţie, un aspirator ultrasonic, un ecograf intraoperator şi o trusă endoscopică.

Cu aceste aparate, medicii vor putea face operații complicate pe creier și coloană vertebrală. Dotările asemănătoare cu cele de la Iași transformă unitatea medicală din Galați într-un centru regional.

„Practic, cu acest sistem de ultimă generaţie, Galaţiul devine un centru regional de neurochirurgie. În plus, acum avem a doua cea mai dotată secţie de neurochirurgie din Moldova. Cu ajutorul acestui sistem, se poate crea un mediu virtual cu imaginile obţinute la tomograf, astfel încât medicii să poată localiza cu precizie leziunile cerebrale profunde. Apoi, se pot îndepărta pe cale chirurgicală tumorilor şi hematoamele fără afectarea vaselor de sânge ale creierului. Noul echipament permite medicilor să vadă chiar în timpul intervenţiilor chirurgicale dacă mai există ţesut tumoral, iar cu trusa endoscopică se pot realiza şi la Galaţi operaţii de hernie de disc minim invazive. În plus, cu ajutorul acestui echipament medical vom putea face primii paşi şi în domeniul neurochirurgiei vasculare“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Autoritățile anunță că echipamentul medical în valoare de 4.949.983 de lei va fi montat în sala de operaţie, în perioada următoare.

Pentru a lucra pe acest tip de aparatură, personalul medical va face stagii de pregătire.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele