Sprijinul Londrei pentru noile sancţiuni la adresa Rusiei “are scopul de a submina relaţiile UE-Rusia”

160
2 minute de lectură

Ambasada rusă în Marea Britanie a transmis că Londra depune eforturi energice în sprijinul adoptării de către UE a unor noi sancțiuni împotriva Moscovei, scopul acestei acțiuni fiind de a submina relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană după Brexit, informează agenția de știri Tass.

“Am luat cunoștință de declarația ministrului britanic de Externe, Jeremy Hunt, din 14 octombrie. Am observat publicațiile. Indică faptul că, la un pas de ieșirea din Uniunea Europeană, Londra continuă să încerce să se folosească de cea mai mică șansă pentru ca în cele din urmă să convingă occidentalii să sporească presiunea sancțiunilor asupra Rusiei și să complice cât mai mult posibil perspectivele normalizării relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană după Brexit”, a declarat un reprezentat al Ambasadei ruse la Londra.

Hunt a declarat pe 14 octombrie că un nou pachet de sancțiuni, inițiat de Marea Britanie și Franța, va fi adoptat luni de miniștrii de Externe ai țărilor membre UE.

Miniștrii de Externe ai celor 28 de state membre UE și-au exprimat luni sprijinul pentru un nou regim de sancțiuni împotriva indivizilor și entităților legale despre care se crede că sunt responsabile de utilizarea și proliferarea armelor chimice.

Marea Britanie, SUA şi alte ţări occidentale din cadrul NATO şi Uniunii Europene au atribuit Rusiei atacul neurotoxic comis pe 4 martie în orăşelul britanic Salisbury vizându-l pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia Skripal. Cei doi şi-au revenit în urma atacului, dar, o femeie intoxicată în iulie cu aceeaşi substanţă a decedat.

Administraţia Vladimir Putin a negat orice implicare în acest atac, iar Moscova a sugerat în mai multe rânduri că atacul ar putea fi o înscenare care ar avea obiectivul sancţionării Rusiei.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele