Sri Lanka interzice acoperirea chipului în public

1 minut de lectură

Autoritățile din Sri Lanka au interzis acoperirea chipului în public, ca urmare a atentatelor coordonate comise în duminica Paștelui catolic și soldate cu peste 250 de morți și aproximativ 500 de răniți.

Președintele Maithripala Sirisena a anunțat că legea impune de astăzi aceste restricții, relatează BBC.

Orice accesoriu care „împiedică identificarea“ este interzis din rațiuni de securitate, a anunțat președinția. Liderii musulmani au criticat decizia.

Burka sau celelalte forme ale vălului islamic nu au fost menționate în mod explicit. Cu toate acestea, măsura este considerată a viza în mod special veșmântul islamic.

Sri Lanka este în continuare la un nivel ridicat de alertă la opt zile de la atacurile ce au vizat trei biserici și patru hoteluri.

Zeci de suspecți au fost arestați, însă autoritățile avertizează că numeroși militanți jihadiști continuă să fie în libertate.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele