Statele Unite au restabilit rangul diplomatic al Uniunii Europene la Washington

1 minut de lectură

Statele Unite au restabilit rangul diplomatic al Uniunii Europene la Washington, a anunțat ambasadorul american la Bruxelles, după o retrogradare neașteptată ce a durat câteva luni, în contextul tensiunilor transatlantice, informează Mediafax.

„Uniunea Europeană este o organizație cu o importanță unică și una dintre cele mai valoroase partenere ale Americii în ceea ce privește asigurarea prosperității și securității globale“, a spus ambasadorul american la Uniunea Europeană, Gordon Sondland, într-un comunicat dat astăzi publicității.

Reprezentanța Uniunii Europene la Washington va fi, cu efect imediat, plasată la un nivel echivalent cu cel al ambasadelor naționale, se mai arată în comunicat.

În ultimele luni, delegația UE a avut rangul de organizație internațională, însemnând un statut redus în ceea ce privește evenimentele diplomatice.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele