SUA adaugă compania minieră de stat din Venezuela pe o listă de sancțiuni

15
1 minut de lectură

Statele Unite au adăugat compania minieră de stat din Venezuela și pe președintele acesteia pe o listă de sancțiuni în încercarea de a crește presiunea asupra președintelui contestat Nicolas Maduro, informează Mediafax.

Departamentul Trezoreriei anunță că societatea minieră, cunoscută sub numele de Minerven și președintele acesteia, Adrian Antonio Perdomo Mata, l-au susținut pe Maduro în timp ce atenta la teritoriile deținute de populația indigenă și contribuie la alte probleme de mediu din Venezuela.

Sancțiunile anunțate astăzi interzic oricărui cetățean sau entitate americană să efectueze orice tranzacție financiară cu compania sau cu președintele acesteia.

Statele Unite și peste 50 de guverne din lume consideră realegerea lui Maduro, anul trecut, drept ilegitimă și îl presează să demisioneze și să predea puterea șefului opoziției, Juan Guaido.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele