SUA au majorat tarifele la importurile din China. Urmează replica Beijingului

19
1 minut de lectură

Președintele american, Donald Trump, a majorat astăzi tarifele pentru importurile de produse chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari la 25 de procente, iar Beijingul a anunţat că va răspunde cu măsuri similare, cele două părţi continuând însă discuţiile pentru a salva acordul comercial.

Ministerul Comerțului din China a declarat că „regretă profund“ decizia SUA, adăugând că va lua măsurile de combatere necesare, fără a da mai multe detalii, relatează Mediafax.

Creșterea vine în momentul a doua zile de discuţii între negociatorii americani şi chinezi în încercarea de a salva acordul comercial existent în scopul încheierii unui război comercial de 10 luni între cele două mari economii ale lumii.

Vicepremierul chinez Liu He, reprezentantul comercial american Robert Lighthizer și secretarul Trezoreriei americane, Steven Mnuchin, au vorbit joi pentru 90 de minute și se așteaptă ca negocierile să fie reluate vineri.

Ministerul Comerțului a transmis că negocierile vor continua și că „speră că Statele Unite se vor putea întâlni la jumătatea drumului cu China, vor întreprinde eforturi comune și vor rezolva problema prin cooperare și consultare“.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele