SUA: Rezerva Federală ar putea emite monede digitale

37
2 minute de lectură
Foto: flickr

Rezerva Federală analizează o gamă largă de probleme în legătură cu plățile și monedele digitale, inclusiv politici și considerații legale în legătură cu emiterea propriei monede digitale, a declarat Lael Brainard, membră a board-ului instituției, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Declarațiile lui Brainard sugerează o mai mare deschidere la posibilitatea emiterii unei monede digitale de către Fed decât în ​​trecut. „Prin transformarea plăților, digitalizarea are potențialul de a oferi valoare și confort la un cost mai mic”, a spus Brainard în cadrul unei conferințe.

„Dar există riscuri”, a spus Brainard,referindu-se la preocupărilor sale și ale altor bănci centrale la nivel mondial în legătură cu creșterea sistemelor private de plată și a monedelor, inclusiv proiectul de Libra al Facebook.

„Unii dintre noii jucători se află în afara regulilor de reglementare ale sistemului financiar, iar noile monede ale acestora ar putea constitui provocări în domenii precum finanțele ilicite, confidențialitatea, stabilitatea financiară și transmisia politicii monetare”, a spus ea.

Fed efectuează cercetări și experimente legate de tehnologii și potențialul de utilizare al monedelor digitale, inclusiv pentru CBDC (central bank digital currency – moneda digitală a băncii centrale).

Zeci de bănci centrale fac, la nivel mondial, o astfel de activitate, arată un studiu internațional recent, China avansând în planurile de a emite o monedă digitală.

În cadrul conferinței de miercuri, Brainard a declarat că proiectul Libra „a urgentat” discuțiile despre monedele digitale.

În Statele Unite, a spus Brainard, printre problemele studiate se numără ideea dacă o monedă digitală ar face sistemul de plăți mai sigur sau mai simplu și dacă ar putea prezenta riscuri de stabilitate financiară.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele