Compania LG se retrage de la Mobile World Congress, de teama răspândirii coronavirusului

17
2 minute de lectură
Sursa foto: Twitter

Compania sud-coreeană LG și-a anulat apariția la Mobile World Congress (MWC), eveniment care are loc în fiecare an la Barcelona, din cauza preocupărilor cu privire la răspândirea epidemiei de coronavirus, transmite BBC. MWC se deschide la 24 februarie și este cea mai mare expoziție tehnologică din lume.

Compania chineză ZTE și-a anulat de asemenea planurile pentru organizarea unei conferințe de presă în a doua zi a congresului. ZTE a adăugat însă că va fi prezentă la standurile MWC.

Separat, Sony a anunțat că epidemia de coronavirus i-ar putea afecta negativ producția. Multinaționala japoneză face componente pentru Apple și Huawei, ceea ce ar putea lovi pe lanț și producția celor două companii.

Organizatorii MWC au anunțat recent că “impactul coronavirusului asupra evenimentului este minimal până acum”, însă la doar câteva ore LG a venit cu anunțul privind retragerea.

“Având în vedere siguranța angajaților săi și a publicului larg, LG a decis să-și retragă participarea și expoziția de la MWC 2020 ce are loc la sfârșitul acestei luni la Barcelona, Spania”, a arătat compania într-un comunicat.

„Această decizie va împiedica expunerea inutilă a sutelor de angajați LG la călătorii internaționale”, a adăugat firma. Aceasta a subliniat totuși că va organiza în schimb „evenimente separate în viitorul apropiat” pentru a prezenta noile sale produse și echipamente.

Până în prezent, în Spania a existat un singur caz confirmat de coronavirus. La nivel global, circa 500 de oameni au murit din cauza coronavirusului, din care o proporție covârșitoare în Asia.

Organizatorii evenimentului au revenit ulterior anunțului LG și au precizat că Mobile World Congress va avea loc conform calendarului.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele