UPDATE| Autoritățile chineze contrazic presa și susțin că medicul este în viață: Încercăm să îl resuscităm

102
2 minute de lectură
Sursa foto: Twitter

UPDATE: Autorităţile din China au difuzat informaţii contradictorii despre starea medicului Li Wenliang, Spitalul Central din Wuhan negând informaţiile difuzate de presa de stat despre decesul acestuia şi anunţând că este în stare critică.

“În lupta cu epidemia de pneumonie generată de noul coronavirus, medicul Li Wenliang a fost infectat. Este în stare critică şi încercăm să îl resuscităm”, a transmis joi seară Spitalul Central din Wuhan, conform CNN.

Publicaţiile Global Times şi People’s Daily relataseră că Li Wenliang a murit, dar relatările au fost şterse ulterior, mai notează CNN.

Știrea inițială:

Medicul chinez Li Wenliang, care a fost anchetat pentru că avertizase publicul asupra riscurilor unei epidemii precum cea de SARS, a decedat joi, din cauza coronavirusului, afirmă surse citate de presa chineză şi de CNN.

Li Wenliang avertizase în decembrie 2019 că există riscuri privind izbucnirea unei epidemii similare cu cea generată de Sindromul Respirator Acut Sever (SARS). Doctorul Li Wenliang a fost interogat de autoritatea locală pentru Sănătate şi de Poliţia din oraşul Wuhan, fiind suspectat de “răspândirea de zvonuri în mediul online” şi de “perturbarea ordinii sociale”.

Medicul a fost spitalizat pe 12 ianuarie, după ce a luat noul virus 2019nCoV de la un pacient. Li Wenliang a decedat joi.

“Suntem profund îndureraţi de moartea doctorului Li Wenliang. Trebuie să remarcăm cu toţii munca sa în cazul virusului 2019nCoV”, a reacţionat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Potrivit celui mai recent bilanţ, 562 de persoane au murit în China din cauza coronavirusului şi sunt peste 27.000 de cazuri de infecţii.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele