Summit istoric la Vatican pentru combaterea abuzurilor sexuale din cadrul Bisericii

30
2 minute de lectură

Papa Francis a inițiat astăzi un summit fără precedent la Roma pentru a se adresa scandalurilor de abuzuri sexuale cu care se confruntă în ultimii ani Biserica Catolică, spunând că nu caută doar o condamnare a acestor cazuri, ci și stabilirea de acțiuni concrete pentru combaterea lor, relatează CNN.

„V-am chemat aici în contextul abuzurilor comise de oameni ai Bisericii împotriva minorilor. […] Credincioșii ne privesc acum și nu așteaptă de la noi doar o condamnare, ci și stabilirea de măsuri concrete și eficiente“, le-a spus Papa Francis celor aproximativ 200 de lideri religioși adunați la Vatican.

Pentru prima oară în istoria Bisericii Catolice, cei aproape 200 de lideri ai Bisericii din întreaga lume s-au strâns la Vatican pentru a gestiona criza provocată de scandalurile sexuale.

Convocat în septembrie, summitul va dura patru zile și va include două cuvântări ale Papei, discuții și o ceremonie la care vor participa victime ale abuzurilor.

„Trebuie să privim acest monstru în ochi fără teamă, dacă vrem să-l învingem“, a spus Alessandro Gisotti, un purtător de cuvânt al Vaticanului.

Summitul are loc în momentul în care Biserica Catolică se confruntă cu scandaluri pe mai multe fronturi, de la abuzuri sexuale comise de către clerici împotriva unor călugărițe, la abuzuri împotriva minorilor. O carte ce va fi publicată astăzi numește Vaticanul „una dintre cele mai mari comunități gay din lume“, comunitate ce-și încalcă în mod constant jurămintele de celibat.

Participanții la summit au venit din întreaga lume, 36 fiind din Africa, 24 din America de Nord și de Sud, 18 din Asia, 32 din Europa și patru din Oceania.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele