Secția de investigare a magistraților le-a făcut dosar lui Timmermans și Jourova pentru GIO

1 minut de lectură

Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) a înregistrat miercuri plângerea unei publicații din România împotriva prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, a comisarului european pentru Justiție, Vera Jourova, a șefei reprezentanței Comisiei Europene la București, Angela Cristea, și a procurorului general al României, Augustin Lazăr, pentru constituire de grup infracțional organizat (GIO).

În opinia publicației care a făcut plângerea, cei patru ar fi comis abuz în serviciu, fals intelectual și comunicare de informații false prin falsificarea raportului MCV.

Publicația este cea care face cunoscută informația oferind în facsimil și răspunsul Secției, asumat de procurorul șef adjunct Adina Florea.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele