SURSE: Dan Barna va candida din partea USR-PLUS la prezidențiale

96
1 minut de lectură

Liderul USR Dan Barna va candida la alegerile prezidențiale din toamnă din partea Alianței 2020 USR-PLUS, potrivit unor surse politice.

Surse politice au declarat, pentru Mediafax, că în urma unor negocieri care au avut loc între partidele Alianței 2020 USR-PLUS, președintele USR Dan Barna a fost desemnat pentru a candida la alegerile prezidențiale din toamnă.

De asemenea, partidele au ajuns la un consens și în privința desemnării liderului PLUS Dacian Cioloș ca propunerea de premier al Alianței în orice formulă politică care va fi stabilită după alegerile parlamentare din 2020, au mai declarat sursele.

CITIȚI ȘI: Un rol istoric pentru opoziție

Barna a fost ales candidatul USR la prezidențiale în Congresul de sâmbătă al partidului. Mihai Goțiu, Dumitru Stanca și Dragoș Dinulescu au fost contracandidații lui Dan Barna pentru alegerea prezidențiabilului USR.

Tot sâmbătă a avut loc și Consiliul Național al PLUS. La finalul reuniunii, Dacian Cioloș a anunțat că a fost decis ca prezidențiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toți membrii formațiunii, în perioada 22-27 iulie.

Cioloș a mai spus atunci că se va înscrie în competiția internă pentru prezidențiabilul PLUS. Alianța vrea să meargă pe un tandem președinte-premier la alegerile din toamna acestui an.

Dacă Dan Barna va fi prezidențiabilul, atunci Dacian Cioloș va fi premierul sau viceversa.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele