SURSE – Dăncilă va demisiona din fruntea PSD

41
3 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Urmăriți-ne și pe Facebook

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a anunțat că a avut o întâlnire ”calmă” cu Viorica Dăncilă, luni seară, în care au discutat despre necesitatea întrevederilor cu președinții de organizații. Însă, potrivit unor informații neatribuite preluate și de Digi 24, Ciolacu ar fi negociat și eventuala demisie a Vioricăi Dăncilă din funcția de președinte al Partidului Social-Democrat.

„Am discutat în această seară cu Viorica Dăncilă, despre întâlnirea pe care urmează să o am cu președinții de organizații pentru a discuta despre rezultatului obținut la aceste alegeri. Este firesc sa se întâmple acest lucru după orice scrutin. Vreau să spun cât ce poate de clar că această discuție a fost una calmă, așezată și productivă”, a scris Marcel Ciolacu, luni seara, pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că rezultatul PSD la alegeri nu mulțumesc pe nimeni, însă acest lucru nu înseamnă că nu există soluții.

„A fost o campanie în care s-a muncit mult, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și mulțumim milioanelor de români care au dat un vot de încredere Partidului Social Democrat și Vioricăi Dăncilă. A fost un rezultat care nu ne mulțumește pe niciunul dintre noi, dar asta nu înseamnă ca nu există soluții”, a completat Ciolacu.

Social-democratul i-a rugat pe colegii săi de partid să se gândească la obiectivele PSD pentru anul următor, respectiv alegerile locale și parlamentare.

„Vreau să îi rog pe colegii mei să se gândească la obiectivele noastre pentru alegerile de anul viitor. Rămânem o echipă, rămânem împreună, așa cum am făcut-o întotdeauna în momente mai complicate. PSD este în continuare un partid puternic”, a conchis Marcel Ciolacu.

În discuțiile nemulțumiților din PSD una dintre variantele luate în calcul ar fi solicitarea demisiei Vioricăi Dăncilă, la ședința Comitetului Executiv de marți, iar Marcel Ciolacu să preia interimar șefia PSD, au declarat surse politice, potrivit Mediafax.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni marți, de la ora 18:30, a anunțat președintele partidului Viorica Dăncilă. Întâlnirea va avea loc la sediul PSD din Kiseleff, iar social-democrații vor analiza rezultatul alegerilor prezidențiale, dar și nemulțumirile din cadrul formațiunii. La ședință există și posibilitatea convocării unui Congres pentru următoarea perioadă.

Totodată, Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, că nu va demisiona de la șefia PSD, însă dacă vor considera colegii că trebuie să facă acest pas, atunci trebuie organizat un Congres, deoarece tot așa a fost aleasă la conducerea partidului.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele