Tăriceanu anunță că ALDE va condiționa susținerea unui prim-ministru din partea PNL

53
2 minute de lectură
Foto: Agepres

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, luni, că ALDE lucrează la un set de condiții legate de votul pentru un viitor guvern, respectiv susținerea candidatului PNL pentru funcția de prim-ministru. El a adăugat că preferă un guvern tehnocrat, relatează Mediafax.

„În ceea ce privește PNL-ul, noi lucrăm acum la un set de, hai să le spunem, condiții legate de votul pentru un viitor guvern, că urmare a desemnării pe care președintele trebuie să o facă la nivel de prim-ministru, candidat de prim-ministru”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament.

„PNL-ul, care este inițiatorul moțiunii, deci PNL-ul să fie cel care dă primul-ministru și alcătuiește Guvernul, nu știu cum va dori să procedeze, dacă vrea să facă un guvern mono-color sau un guvern de coaliție mai largă, pentru că cei de la USR în trecut și-au manifestat opoziția față de intrarea într-un guvern, dar recent, săptămâna trecută am văzut că și-au schimbat poziția și atitudinea. Sau cealaltă formulă este o formulă de guvern tehnocrat, care să guverneze România până la alegerile planificate din 2020, mă refer la alegerile legislative. Întotdeauna am să prefer o formulă politică de genul unei formule tehnocrate, pentru că formula tehnocrată nu poate să dea garanția că acele măsuri necesare de reforma care trebuie făcute în perioada următoare și probabil o serie de măsuri cu impact politic și social, în așa fel încât să se realizeze un buget echilibrat, nu vor putea să fie luate de un guvern tehnocrat, care în general nu-și asumă răspunderea pentru nimic, de aceea eu prefer o formulă politică”, a subliniat Tăriceanu.

Totodată, fostul președinte al Senatului a susținut că nu are îndoieli legate de propunerea făcută de Victor Ponta pentru un Guvern PSD-ALDE-Pro România, fătă Viorica Dăncilă.

„Știu, știu de această propunere făcută domnul Ponta, am serioase îndoieli, ca să nu spun că sunt categoric în dubiu că președintele va mai desemna pentru a patra oară un premier din partea PSD-ului, deci această formulă nu mi se pare una fezabilă”, a conchis Tăriceanu.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele