Tătaru avertizează că nu se pune încă problema relaxării restricțiilor

31
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Încă nu se pune problema relaxării condițiilor de distanțare socială, pentru că „încă nu am urcat, ca să coborâm“, iar o evaluare a situației se va face la 7-10 zile după sărbătorile pascale, a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat de Mediafax.

Întrebat, într-o conferință de presă, la Cluj-Napoca, dacă se poate vorbi despre o relaxare a distanțării sociale, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a spus că nu este niciun motiv pentru a face acest lucru.

„Suntem într-un scenariu în care tot ce înseamnă pacient este un suspect cu infecție COVID. Prioritățile rămân aceleași, echipament de protecție, precauții atât la personalul medical, cât și la cei pe care îi vedem zi de zi pe stradă, distanțarea socială trebuie să existe. Rămâne asigurarea medicației pe care trebuie să o dăm acestor pacienți, limitarea și izolarea voluntară și distanțarea socială, pentru care nu există niciun motiv de relaxare. Încă nu am urcat ca să putem coborî“, a spus Tătaru.

Ministrul a precizat că o situație clară în contextul pandemiei o vom ști la cel puțin o săptămână după Paști.

„Avem o perioadă, până după sărbătorile pascale, în care mai așteptăm concetățeni ai noștri să se întoarcă în țară, iar în acest context o să avem o evaluare după 7-10 zile după sărbătorile pascale“, a mai spus Tătaru.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele