Apel disperat: În continuare se nasc copii cu malformaţii cardiace grave, au nevoie de intervenții!

51
3 minute de lectură

Blocajul apărut în celelalte domenii ale medicinii l-au determinat pe șeful Institutului Inimii din Târgu Mureș, Horațiu Suciu, să ceară ajutor, așa cum nu a făcut niciodată, chiar dacă au mai fost situații în care au avut lipsuri.

„Institutul Inimii din Târgu Mureş nu se află pe nicio listă de donaţii sau de repartiţii de la Ministerul Sănătăţii sau de la alte structuri de decizie asupra distribuirii de materiale de protecţie pentru personalul medical, probabil din raţiuni birocratice, sigur nu datorită performanţelor medicale. Vorba aceea, dacă nu ne omoară virusul, ne va omorî birocraţia!”, a transmis medicul într-un mesaj video.

Institutul are prevăzute şi paturi pentru pacienţi cu noul coronavirus, dar nu figurează pe nicio listă pentru alocări de fonduri. Prioritare sunt și intervențiile care se fac aici.

„Să nu uităm că în toată această perioadă în care toată atenţia noastră este concentrată pe pandemia COVID-19, care ne macină sufletele prin suferinţele pe care le provoacă, faptul că în continuare se nasc copii cu malformaţii cardiace grave, care trebuie să aibă şansa la viaţă, să nu uităm că în continuare pacienţii cardiovasculari au dreptul de a primi cele mai bune îngrijiri, pentru a se putea întoarce în mijlocul celor dragi. Să arătăm că există inimi mari pentru inimi mici bolnave, haideţi să salvăm în continuare copiii şi pacienţii noştri, haideţi să salvăm Institutul Inimii din Târgu Mureş”, a spus Horațiu Suciu.

Sunt ajutați de organizația „Salvați copiii”. „Echipa doctorului Horațiu Suciu operează copii pe cord și au nevoie de noi, de ajutorul nostru al tuturor pentru  Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant. Ei asigură urgențele de cardiologie și chirurgie cardiovasculara din Transilvania, au 650 de medici și personal medical gata sa intre in lupta.

Au nevoie urgenta de materiale de protectie: masti chirurgicale, halate, bonete, manusi de examinare, ochelari, dezinfectanti de suprafete si tegument. În România se efectuează anual aproximativ 450 de intervenţii cardiovasculare pediatrice, dintre care 300 sunt realizate la Târgu Mureş.

Numărul mare de intervenţii chirurgicale dificile realizate aici, cele mai multe din ţară – transformă într-o prioritate echiparea spitalului cu tot ceea ce este necesar protecţiei în faţa unui virus atât de agresiv”, a spus Gabriela Alexandrescu, președinte executiv la Salvați copiii.

Campania se numește “Inimi mari pentru inimi mici”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele