Taxiuri zburătoare, începând cu anul viitor

125
1 minut de lectură

Primele taxiuri zburătoare electrice de tip VTOL („vertical take off and landing“ – decolare și aterizare verticală) vor intra în serviciu la sfârșitul anului viitor, în mai multe orașe ale lumii, relatează CNN.

Botezat Volocopter, vehiculul a fost atracția festivalului Greentech din Berlin, ce are ca scop promovarea de tehnologii ecologice. Ideea organizării festivalului îi aparține fostului campion de Formula 1 Nico Rosberg, care s-a îndepărtat de „setoasele“ monoposturi F1, pentru a deveni militant al tehnologiilor ecologice.

Taxiurile zburătoare nepoluante „nu vor exista în zece ani, ci vor fi comercializate începând cu anul viitor, în locuri precum Dubai, Singapore și Germania“, a comentat Rosberg.

„Este fenomenal pentru că noua tehnologie va revoluționa modul cum ne deplasăm și va decongestiona orașele“, a adăugat fostul pilot.

Decolarea și aterizarea verticală aduc un plus de siguranță, a explicat compania germană Volocopter, precizând că aparatele autonome de zbor vor prelua pasageri și își vor schimba bateriile în așa-numite „voloporturi“ și „volohuburi“.

Volocopterul se bazează pe tehnologia dronelor, iar bateriile vor fi înlocuite automat, înaintea fiecărui zbor.

Aparatul generează zero emisii iar zgomotul produs este aproape inexistent raportat la zgomotul orașelor mari. Volocopterul va putea inițial să transporte două persoane pe distanțe de până la 27 de kilometri.

„Sigur că mai trebuie depășite unele mici dificultăți, însă cel mai fascinant aspect este că serviciul nu va fi destinat doar persoanelor cu stare materială bună, deoarece transportul va costa cât costă astăzi un taxi convențional“, a spus Rosberg.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele