Tensiunea crește. Militari indieni și pakistanezi uciși într-un schimb de focuri în Kashmir

142
1 minut de lectură

Trei militari pakistanezi și cinci indieni au fost uciși joi în urma unui schimb de focuri la granița dintre India și Pakistan, în regiunea disputată Kashmir, au informat autoritățile de la Islamabad, citate de Reuters, preluat de Mediafax.

Anunțul a fost făcut de generalul pakistanez Asif Ghafoor, purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate ale Pakistanului, care a adăugat că forțele indiene și-au intensificat atacurile în ultima perioadă în zona frontierei, cunoscută drept Linia de Control.

În replică, un purtător de cuvânt al Armatei Indiei a negat informațiile prezentate de partea pakistaneză. „Nu au existat victime. Această afirmație este greșită”, a spus acesta.

Citiți și: ANALIZĂ Kashmirul nu este doar o gaură neagră între două puteri nucleare, ci ascunde și un război tăcut al apei

Prin intermediul unui comunicat, Armata indiană a anunțat că în dimineața zilei de joi Pakistanul a încălcat un acord de încetare a focului dintre cele două țări.

Incidentul are loc în contextul în care situația dintre cele două țări este foarte tensionată după ce Guvernul federal al Indiei a anunțat revocarea articolului 370 privind statutul special constituțional al regiunii Kashmir și a informat că plănuiește restructurarea teritoriul disputat.

Articolul 370 permitea regiunii Kashmir să aibă propria sa constituție, un steag separat și autonomie în aproape toate domeniile, cu excepția afacerilor externe, apărării și comunicațiilor.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele