Teodor Meleșcanu a declarat, luni, în plenul Senatului, că va activa în grupul PSD

24
2 minute de lectură

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a declarat, luni, în plenul Senatului, că va activa în cadrul grupului PSD de la Senat, în urma desființării grupului ALDE, deși se consideră membru al liberal-democraților, relatează Mediafax.

„Ca urmare a desființării grupului ALDE de la Senat, voi activa în PSD, dar mă consider membru ALDE.”, a afirmat acesta, în cadrul ședinței de luni a plenului Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a sesizat CCR, susținând că alegerea lui Meleşcanu la șefia Senatului a fost făcută cu încălcarea Regulamentului Senatului care spune că un grup politic nu poate propune pentru funcţie doi senatori din acelaşi partid.

Curtea Constituțională a stabilit data de 16 octombrie pentru a judeca sesizarea de neconstituționalitate făcută de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, privind alegerea lui Teodor Meleșcanu la șefia Senatului.

ALDE a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu, după ce a fost ales președinte al Senatului, la propunerea PSD și a lui Ion Cupă, Alexandru Băișanu și Grațiela Gavrilescu care au acceptat să fie propuși miniștri în Cabinetul Dăncilă, după ieșirea ALDE de la guvernare.

ALDE i-a exclus pe Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, adică cei care au acceptat funcţii în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele