Teodorovici: „Sunt Al Capone cum Cîțu este șeful FBI“

48
4 minute de lectură

Fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici a răspuns, joi, acuzațiilor ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, spunând că el este Al Capone cum ministrul Finanțelor Florin Cîțu este șeful FBI.

Teodorovici a precizat că nu a existat un buget paralel la Ministerul Finanțelor și i-a somat pe premierul Ludovic Orban și actualul ministru Florin Cîțu să se abțină de la declarații publice pentru a nu afecta economia.

„În primul rând dacă ar fi să ne luăm după alegațiile domnului Vasile Cîțu, ar trebui să mă prezint în față dumneavoastră ca Eugen, Eugen Todorovici alias Al Capone. Dar sunt Al Capone cum domnul Vasile Cîtu este șeful FBI. Dincolo de glumă o discuție serioasă pe situația economică a României ar trebui să aibă în vedere, cum spuneam, datele pe care Ministerul de Finanțe trebuia să le prezinte astăzi, în mod public. În primul rând vreau să îmi exprim profundă dezamăgire și mâhnire chiar vis-a-vis de faptul că domnul Vasile Citu nu știe să citească un buget și mai ales felul în care dansul, astăzi, a înțeles să se prezinte că ministru de Finanțe. Îmi doresc foarte mult că până la primele discuții oficiale cu partenerii noștri internaționali, dansul să dea dovadă de înțelepciune și înțelegere, în sensul că reprezintă interesele acestei țări, mai presus de orice“, a spus Teodorovici.

El a completat: „În primul rând dintre cele câteva declarații pe care dansul le-a făcut, vreau să clarificăm, în primul rând, această discuție despre gaură pe care dansul a găsit-o în bugetul României. Gaură să înțeleg că înseamnă ceva ce îi lipsește. Eventual poate să se exprime vis-a-vis de deficitul pe care bugetul de stat îl are astăzi. Am văzut că s-au făcut trimiteri la execuția la 9 luni de zile, la execuția la 10 luni de zile. Cu toate că datele oficiale încă nu sunt colectate la nivelul ministerului de Finanțe, după cum știm cu toții. Așa că este un semn de întrebare vis-a-vis de situația corectă despre finanțele României“.

Teodorovici l-a rugat pe Cîțu să aducă cât mai repede dovezi. „Dacă nu înțelege ce este un denunț calomnios vor exista repercursiuni“, a spus Teodorovici.

El a precizat că ia în calcul demararea unui demers la parchet împotriva ministrului Cîțu și că acesta nu poate adăuga la protocolul de predare-primire după ce Teodorovici l-a semnat pe 4 noiembrie.

Totodată, Teodorovici i-a invitat pe premier și ministrul finanțelor la o dezbatere vineri despre situația reală din finanțele publice.

„Sper să dea curs invitației pentru că este firesc ca oamenii și companiile să știe cu adevărat care este situația și planul actual al guvernului“, a spus Eugen Teodorovici.

Florin Cîțu a anunțat joi că analizează sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracțional organizat în domeniul financiar de către persoane din PSD, care au folosit două variante de buget, asemenea gangsterului Al Capone.

Ministrul spune că guvernele PSD au condus România după două bugete, un buget prezentat în Parlament și altul nepublic, pentru finanțarea baronilor.

„Este a metoda folosită de Al Capone: un registru pentru Fisc și unul pentru el (n.r. Teodorovici). Ce facem cu acest jaf și cum îl împărțim? Pentru că ramânem cu intrebarea daca cei nevinovați care nu au participat la acest jaf trebuie sa plateasca sau măcar să plătească cei care au beneficiat de pe urma acestui plan“ a spus Cîțu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele