Stare de urgență la Veneția

29
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Autoritățile italiene au anunțat că vor decreta stare de urgență în Veneția, după ce orașul a fost inundat în urma unui nivel neobișnuit de ridicat al mareei, informează postul BBC News, preluat de Mediafax.

Peste 80% din oraș, un sit istoric inclus în patrimoniul mondial UNESCO, a fost inundat, nivelul apei ajungând în timpul fluxului până la 1,87 de metri, cel mai ridicat nivel din ultimii peste 50 de ani.

Premierul italian Giuseppe Conte a afirmat miercuri seară că inundarea orașului este „o lovitură pentru țară“.

Conte a mai declarat că Guvernul de la Roma va „accelera“ construcția de structuri care să apere orașul de inundații, menționând în mod particular proiectul Mose – un sistem de bariere care să izoleze laguna de Marea Adriatică în cazul creșterii nivelului mării și a furtunilor din timpul iernii.

Luigi Brugnaro, primarul Veneției, susține că schimbările climatice sunt un factor major care a condus la creșterea nivelului mareei, adăugând că impactul inundațiilor este „uriaș“ și va lăsa o „urmă permanentă“.

Celebra Piazza San Marco, situată în una din cele mai joase zone ale orașului, a fost grav afectată de inundații.

Brugnaro a declarat că Basilica San Marco, un simbol al Veneției, a suferit „pagube grave“. Cripta bazilicii fiind complet inundată și există temeri că a fost afectată și structura clădirii. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele