The Guardian îl compară pe Dragnea cu Viktor Orban

2 minute de lectură

Cotidianul britanic The Guardian l-a comparat pe Liviu Dragnea cu premierul Ungariei, Viktor Orban, și cu președintele partidului polonez Dreptate și Justiție, Jaroslaw Kaczyński. Potrivit publicației, președinția Uniunii Europene a devenit mai degrabă un chin decât un mod de a prezenta aventajos România, considerându-l responsabil pe Dragnea pentru această situație.

„Ideologia lui este el însuși“, a comentat Victor Ponta, citat de The Guardian. Fostul prim-ministru a mai declarat că președinția putea fi o mare oportunitate pentru a aduce în discuție teme importante pentru țara noastră, dar oficialii români nu au reușit altceva decât să facă România de râs. Monica Macovei, citată de asemenea de cotidian, a comentat despre Liviu Dragnea că „este persoana care face totul, le spune tuturor miniștrilor și premierului ce să facă“.

The Guardian amintește că anul trecut, liderul PSD a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu într-un caz de corupție. Articolul prezintă și încercarea guvernului de a trece legile pentru amnistie și grațiere care i-ar scăpa atât pe Dragnea, cât și pe alți politicieni de închisoare.  

Articolul vorbește și despre Laura Codruța Kovesi, făcând referire la lupta dusă de aceasta împotriva corupției și de încercările actualei guvernări de a o împiedica să ocupe funcția de procuror-șef european.

În încheiere, The Guardian prezintă îngrijorarea manifestată la Bruxelles pentru situația în care se află România și lupta anticorupție dusă de USR și de o parte a jurnaliștilor.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele