Tim Adams: Datoria globală va ajunge la 257.000 de miliarde de dolari

20
2 minute de lectură

Tim Adams, directorul Institute of International Finance (IIF) a avertizat asupra creșterii datoriei globale, care ar urma să ajungă la 257.000 de miliarde de dolari la finele primului trimestru al anului, conform CNBC, preluat de Mediafax.

Datoria totală la nivel mondial a atins 253.000 de miliarde de dolari la sfârșitul lui septembrie 2019, ratele dobânzilor scăzute facilitând angajarea de credite de către corporații, guverne și persoane fizice.

„În acest ciclu vedem o creștere imensă a datoriei, fie că este vorba de piețe emergente sau piețe mature, fie că este vorba despre corporații, state sau gospodării și totuși ratele dobânzilor nu se mișcă, așa că poate piețele ne spun că încă mai dispunem de capacități … dar îmi fac griji pentru asta“, a declarat joi, la Forumul Economic Mondial de la Davos, președintele și directorul general al IIF, Tim Adams.

Adams a amintit în special faptul că 8.000 de miliarde de dolari reprezentând datorii de pe piețele emergente, din care 2.000 de miliarde de dolari vor trebui să fie amânate la plată pe parcursul acestui an.

„Nu am nimic împotriva datoriilor, dacă privesc o întreprindere productivă, binele social sau formarea de capital privat“, a precizat Adams, adăugând că „dacă sunt destinate consumului, dacă se adresează elefanților albi, companiilor de stat de pe unele piețe emergente, avem probleme“. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele