Timmermans, despre negociatorii Londrei pe Brexit: “Alergau ca niște idioți”

229
2 minute de lectură

Frans Timmermans, prim vicepreședinte al Comisiei Europene, a ridiculizat eforturile oficialilor britanici de a negocia ieșirea Marii Britanii din UE, afirmând despre aceștia ca nu aveau niciun plan și “alergau ca niște idioți”, informează publicația Politico, preluată de Mediafax.

Într-un interviu care urmează să fie difuzat joi după-amiază de BBC, oficialul european l-a menționat în mod special pe David Davis, fost ministru pentru Brexit, pe care l-a criticat pentru faptul că acesta a venit rareori la Bruxelles pentru a participa la negocieri.

Timmermans a declarat că, înainte de startul negocierilor, oficialii UE se așteptau ca britanici, care aveau reputația unei administrații civile foarte eficiente, să fie “excepționali” în abordarea negocierilor pe tema Brexit.

“Apoi, prima dată când l-am văzut pe David Davis făcând declarații publice și am văzut că nu vine (la Bruxelles), nu negociază, comportându-se grandoman în alte părți, m-am gândit: «Dumnezeule, nu au niciun plan, nu au niciun plan!»”, a adăugat oficialul UE.

“Sincer, a fost chiar șocant, pentru că daunele dacă nu ai un plan – știi, vedem – timpul se scurge și nu ai un plan, ești precum caporalul Jones «Nu vă panicați, nu vă panicați» alergând ca niște idioți”, a afirmat Timmermans.

Caporalul Jones este un personaj în vârstă din serialul de comedie “Dad’s Army” al cărui laitmotiv era “Nu te panica!”, deși în mod clar era panicat.

“Marea Britanie a negociat cu UE în mod intens în ultimii trei ani pentru a obține cel mai acord pentru cetățeni și afacerile noastre”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului britanic.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele