Toate zborurile cu Boeing 737 MAX au fost suspendate

28
1 minut de lectură

Boeing a decis să recomande suspendarea zborurilor cu întreaga flotă mondială de aparate 737 MAX, la patru zile după prăbușirea cursei Ethiopian Airlines, duminică, la aproximativ șase minute după decolarea de pe aeroportul din capitala Addis Abeba, accident soldat cu moartea tuturor celor 157 de pasageri și membri ai echipajului.

Miercuri dimineață, Canada iar apoi Statele Unite au decis suspendarea zborurilor cu noul model de avion, după măsurile similare adoptate de Uniunea Europeană și multe alte state și companii aeriene.

La scară mondială, 371 de aeronave sunt vizate de această decizie.

Administrația Federală pentru Aviație din Statele Unite (FAA) a anunțat că noile informații, precum și datele preluate din satelit au dus la suspendarea temporară a zborurilor cu 737 MAX. Anterior, FAA a evitat să ia această decizie.

Cutiile negre ale aparatului Ethiopian Airlines au fost trimise la Paris pentru a fi analizate, a anunțat astăzi compania. „O delegație a Ethiopian Airlines condusă de Biroul pentru Investigarea Accidentelor a transportat dispozitivul de înregistrare a parametrilor de zbor și cel de înregistrare a dialogurilor din cabină la Paris pentru a fi investigate“, a anunțat compania aeriană într-o postare pe Twitter.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele