Trei bombe au fost depistate în aeroporturi şi într-o gară din Londra

Unul dintre dispozitivele artizanale a fost descoperit pe aeroportul Heathrow

Trei dispozitive explozive de mică putere au fost depistate ieri pe aeroporturi şi într-o gară din Londra, anunţă Poliţia antiteroristă britanică, citată Mediafax.

Cele trei dispozitive explozive au fost depistate în aeroporturile Heathrow şi London City, precum şi în Gara Waterloo.

„Cele trei dispozitive puteau provoca incendii de amploare mică dacă ar fi explodat“, a comunicat Departamentul antiterorist al Poliţiei metropolitane londoneze.

„Comandamentul pentru combaterea terorismului consideră că aceste incidente fac parte dintr-o serie şi încearcă să afle motivele“, precizează autorităţile.

Niciun dispozitiv nu a explodat şi serviciile de transport nu au fost afectate.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei citate de postul Sky News, cel puţin două dintre coletele care conţineau bombele aveau timbre irlandeze. „Poliţia irlandeză participă la investigaţie“, a declarat una dintre surse.

Poliţia din Londra a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Comentarii

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.