Trei noi emisiuni de obligațiuni listate la BVB, în ultimele două zile

588
4 minute de lectură

Bursa de Valori București (BVB) informează că 2 emisiuni de obligațiuni corporative emise de MW Green Power Export (MWGP21) și Capital Leasing IFN (CL22) vor intra la tranzacționare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al BVB.

Obligațiunile MW Green Power Export (MWGP21)

Obligațiunile producătorului de energie electrică fotovoltaică MW Green Power Export vor intra la tranzacționare, vineri, 8 noiembrie, cu simbolul bursier MWGP21. Emisiunea are o valoarea cumulată de peste 3 milioane lei și cuprinde 30.380 obligațiuni cu o valoare nominală de 100 lei și garantate cu sumele ce vor fi încasate de către emitent ca urmare a comercializării energiei electrice produse. Titlurile au o maturitate de 3 ani și o dobândă fixă de 8%p.a., plătibilă semestrial.

Obligațiunile au fost emise în cadrul unui plasament privat intermediat de Tradeville în perioada noiembrie – decembrie 2018 și au fost cumpărate de 29 de investitori persoane fizice și 3 investitori persoane juridice. Fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni au fost utilizate de către companie pentru rambursarea parțială a unei emisiuni de obligațiuni cu scadență în anul 2020.

În acționariatul companiei se regăsesc Fondul Închis de Investiții Certinvest Green (56,85% din acțiuni), NG Return Expert (43,07%) și Stratus Invest Capital (0,08%).

Obligațiunile Capital Leasing IFN (CL22)

Obligațiunile instituției financiare nebancare vor debuta, marți, 12 noiembrie, cu simbolul bursier CL22. Emisiunea are o valoare de 3,7 milioane lei și cuprinde 37.450 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 de lei, cu maturitate de 3 ani și o dobândă fixă de 8,9% p.a. plătibilă semestrial și sunt garantate cu creanțele viitoare pe care Capital Leasing IFN le are de încasat de la clienți.

Finanțarea a fost atrasă de Capital Leasing IFN printr-un plasament privat intermediat de Prime Transaction la care au participat 8 investitori persoane juridice. Fondurile atrase urmează să fie utilizate de companie în vederea dezvoltării și implementării unui nou produs financiar: factoring intern, deschis, cu regres.

Capital Leasing IFN face parte din Capital Group, alături de Capital Fleet Services, Capital Asig – Broker de Asigurare, Capital Auto și Capital Financial Technology, un ansamblu de companii cu activități în domeniul financiar, asigurări, tehnologie, IT&C și management auto. În acționariatul Capital Leasing IFN se regăsesc Capital Asig-Broker de Asigurare (50% din acțiuni), Iuliu Viorel Nica (40%), Cristina Gabriela Nica (9%) și Dumitru Nica (1%).

Obligațiuni International Investment Bank (IIB22) la BVB

Ieri a intrat la tranzacționare o nouă emisiune de obligațiuni International Investment Bank (IIB22). Titlurile au cu o maturitate de 3 ani și o dobândă fixă de 3,98% pe an plătibilă anual. Emisiunea cuprinde 50.000 de obligațiuni, cu o valoare nominală de 10.000 de lei, ceea ce înseamnă o valoare totală de 500 milioane lei (105 milioane euro). Fondurile obținute de către IIB vor avea ca destinație finanțarea portofoliului de credite existent și a noilor împrumuturi acordate statelor membre ale Uniunii Europene și, respectiv, pentru refinanțarea datoriilor. Obligațiunile IIB22 au fost cumpărate de 18 investitori instituționali (bănci, administrator de fonduri, fonduri de pensii, asigurători și fonduri mutuale). Investitorii offshore au reprezentat aproximativ 12% din emisiune.

În urma acestei tranzacții, piața de capital din România este în prezent cea mai mare piață de pe care IIB a atras finanțare (44% din totalul finanțării pe termen lung), iar datoria în lei are cea mai mare pondere (27%) defalcate pe moneda în care au fost emise obligațiunile. Emisiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania (TLV), alături de ING Bank – Sucursala București.

IIB este o instituție de dezvoltare multilaterală fondată în 1970, în baza Acordului interguvernamental de instituire a IIB și a Cartei sale. Cei nouă membri/acționari ai Băncii sunt Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Ungaria, Mongolia, România, Rusia, Slovacia și Vietnam.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele