Trump îl asigură pe Prințul Charles că SUA nu contribuie la încălzirea globală

101
1 minut de lectură

Prințul Charles a depășit cu 75 de minute timpul alocat întâlnirii cu Donald Trump, în încercarea de a-l convinge pe liderul de la Casa Albă de pericolele încălzirii globale, însă președintele american a insistat că Statele Unite au o climă „curată“ și a dat vina pe alte țări pentru criza globală, relatează The Guardian.

Trump a declarat, miercuri dimineață, că în cadrul vizitei sale oficiale în Marea Britanie trebuia să-l întâlnească pe Prințul de Wales pentru 15 minute, însă dialogul a durat 90 de minute, timp în care a vorbit mai mult Charles.

„Îi pasă cu adevărat de schimbările climatice iar acest lucru e excelent. Îi pasă în mod real de viitor. Vrea să se asigure că generațiile viitoare au o climă bună și nu un dezastru și sunt de acord cu acest lucru“, a spus Trump, într-un interviu acordat ITV.

Cu toate acestea, președintele american a respins sugestia lui Charles, conform căruia Statele Unite ar trebui să facă mai mult în acest sens. „I-am spus: «Statele Unite au una dintre cele mai curate clime, potrivit statisticilor». Și clima devine (în SUA – n.r.) din ce în ce mai bună, pentru că sunt de acord cu faptul că ne dorim să avem cea mai bună apă, cea mai curată apă. Este curată precum cristalul“, a explicat Trump.

„China, India, Rusia și multe alte țări nu au un aer curat (…). Dacă vizitezi anumite orașe, abia poți să respiri“, a adăugat președintele american.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele