Trump va sosi marți după-amiază în Vietnam, cu o zi înainte de summitul cu Kim Jong-Un

1 minut de lectură

Președintele american, Donald Trump, urmează să sosească marți după-amiază în Vietnam, cu o zi înainte de summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a anunțat Ministerul de Externe de la Hanoi, citat de Mediafax.

Potrivit autorităților de la Hanoi, președintele american urmează să aibă miercuri dimineață o întrevedere cu omologul său vietnamez, Nguyen Phu Trong, care este și secretarul general al Partidului Comunist, singurul partid legal din această țară.

Kim Jong-Un şi Donald Trump se vor întâlni în capitala Vietnamului, Hanoi, în intervalul 27-28 februarie, pentru un nou summit, organizat la opt luni după cel din Singapore, care a fost prima întrevedere a unui preşedinte american în funcţie cu un lider al Coreei de Nord. Cei doi lideri vor continua negocierile pe tema denuclearizării Peninsulei Coreea.

Liderul nord-coreean călătorește cu un tren blindat de la Phenian până la frontiera Chinei cu Vietnamul. Kim Jong-Un ar urma să ajungă cu trenul în orăşelul de frontieră vietnamez Dong Dang, de unde va fi dus cu maşina până la Hanoi, oraș aflat la circa 170 de kilometri de graniță.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele