Turcan: Audierile sunt o oportunitate pentru PNL

10
3 minute de lectură
Sursa Foto: gov.ro

Miercuri, vicepremierul Raluca Turcan, invitată în cadrul unei emisiuni la RFI, a declarat că audierile-maration cărora trebuie să le facă față miniștrii desemnați în Guvernul Orban 2 reprezintă doar un „purgatoriu”, o etapă necesară prin care trebuie să treacă PNL pentru a se ajunge la alegeri anticipate.

„Aceste audieri sunt firești, în spiritul constituției. Dacă Partidul Național Liberal s-ar fi temut de această evaluare în comisiile de specialitate și ar fi încercat o boicotare prin neprezentare în comisii la audieri, PSD ar fi reclamat cu siguranță neîndeplinirea procedurilor constituționale și parlamentare. În același timp, PNL știe foarte bine contextul politic și condițiile în care intră la audieri în comisiile de specialitate: majoritatea e în mâinile PSD și se manifestă și la vot așa cum s-a manifestat și în trei luni de guvernare, prin blocare”, a declarat Turcan la RFI, citată de Mediafax.

Vicepremierul susține că PNL a folosit audierile ca pe o oportunitate de a prezenta atât un bilanț la trei luni de zile, cât și planurile de viitor.

„Merită de subliniat modul în care s-au derulat ca formă aceste audieri. Au fost audieri maraton, în timp ce de fiecare dată, la fiecare guvern PSD, audierile în comisiile de specialitate erau pure formalități, pe repede înainte, unele dintre ele încheindu-se și în câteva minute. Asta e o dovadă în plus că nu avem nicio reținere, iar eu ca vicepremier sunt foarte mulțumită de activitatea colegilor mei pe toate domeniile de activitate. Au făcut în trei luni de zile mai mult decât a făcut PSD în trei ani de zile”, a afirmat Turcan.

Întrebată de corespondentul RFI dacă audierile nu i-au vulnerabilizat mai degrabă pe membrii cabinetului Orban, având în vedere că aceștia au fost luați peste picior în comisii, fără a avea replică, Turcan susține că nu poate fi vorba de așa ceva, deoarece PSD nu ar mai avea susținere din partea publicului.

„Ce înseamnă fragilizare în urma unor audieri făcute de pesediști care nu mai reprezintă opțiunile oamenilor cu privire la clasa politică și care trei luni de zile au blocat prin toate modurile cu putință activitatea guvernului? Noi am arătat în momentul asumării guvernării că nu ne e teamă și că nu ne facem calcule politice electoraliste”, a replicat Turcan.

Vicepremierul PNL a mai declarat că acțiunile de sabotate ale PSD nu reprezintă decât un „purgatoriu” prin care trece PNL pentru a se ajunge la alegeri anticipate: „Probabil că dacă ne făceam multe calcule, nu intram la guvernare și ne-am fi mulțumit cu doamna Dăncilă și acum. Tot acest purgatoriu prin care trecem este de fapt o etapă pentru a ajunge la alegeri anticipate. Niciodată în ultimii 30 de ani nu s-au mai făcut alegeri anticipate. Este iarăși o premieră pe care Partidul Național Liberal o urmărește”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele