Turcan, despre creșterea euro: Nu are legătură cu evoluția economiei românești

45
2 minute de lectură

Sâmbătă, într-o conferință de presă la Sibiu, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că nu există nicio legătură între evoluția economiei românești, criza politică și deprecierea leului, deoarece, susține politicianul de la PNL, creșterea istorică a euro, o „fluctuație temporară”, se datorează contextului internațional.

„Creșterea punctuală a euro (…) este o fluctuație temporară. De altfel, cu câteva zile înainte, leul ajunsese să se consolideze la o valoare favorabilă. Din nefericire, în contextul internațional al fluctuațiilor de cerere și ofertă a avut de suferit și leul românesc. Am avut o discuție cu ministrul finanțelor și a apreciat clar că această scădere a leului din ultimele zile nu are nicio legătură cu evoluția economiei românești, contextul economic al României, ci a fost generat strict de evoluția euro în întreaga regiune”, a răspuns Turcan, citată de Mediafax.

Întrebată, în continuare, dacă scăderea leului nu vine ca urmare a situației politice instabile, Turcan a dezmințit că ar exista vreo legătură.

„Nu există nicio legătură. În secunda zero în care Guvernul a fost demis și am anunțat alegeri anticipate, leul a avut cea mai bună evoluție și atunci s-a simțit semnalul existent în piață cu privire la raportarea la contextul politic din momentul respectiv și la așteptarea legată de alegeri anticitate. Așadar, răspicat, nu există nicio legătură între ceea ce se întâmplă în momentul de față în România și așteptarea de alegeri anticipate și deprecierea punctuală a euro generată de contextul financiar regional”, a spus vicepremierul.

Moneda europeană a atins un nou maxim istoric în raport cu leul, cursul afișat vineri de Banca Națională fiind de 4,8026 lei/euro, în creștere față cotația de joi, de 4,7834 lei euro, precedentul maxim istoric.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele