Turcan: Încercăm să direcționăm 5% din PIB Educației

34
1 minut de lectură
Raluca Turcan. Sursa: Facebook

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că Guvernul încearcă să direcționeze, 5% din PIB Educației, în 2020, prin efort cumulat al Ministerului Dezvoltării și al Ministerului Fondurilor Europene, informează Mediafax.

Întrebată dacă Educația va avea, în 2020, 5 al sută din PIB, Raluca Turcan a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că se încearcă acest lucru, „printr-un efort cumulat”.

„În condițiile dificile pe care trebuie să le acoperim cu bugetul de stat pe anul 2020, încercăm ca tot ceea ce înseamnă bani direcționați spre Educație să fie minim 5% din PIB, în sensul în care să avem bugetul Ministerului educației Ministerul Dezvoltării Regionale, bugetul Ministerului Fondurilor Europene, printr-un efort cumulat. Așadar, bugetul de stat, cu fondurile europene, să aloce Educației minim 5% din PIB”, a declarat Raluca Turcan.

Vicepremierul a ținut să precizeze că, la rectificarea bugetară, nu s-au tăiat bani de la Educație.

„Practic, s-a scos o coloană din filă de buget care era doar scrisă și nepregătită”, a mai spus Turcan, referindu-se la un proiect pe fonduri europene care nu fusese încă scris.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele