Turismul din Bulgaria va fi afectat de colapsul firmei Thomas Cook

25
2 minute de lectură

Căderea companiei de turism Thomas Cook va avea consecințe grave pentru sezonul estival din 2020 în Bulgaria, a declarat luni Nikola Angelkova, ministrul Turismului din Bulgaria. Peste 350.000 de turişti vizitau anual Bulgaria prin intermediul firmei britanice, potrivit agenţiei de presă BTA, informează MEDIAFAX.

Între 350 şi 450 de mii de turişti străini călătoreau în Bulgaria prin agenţia Astral Holidays, colaborator al Thomas Cook.

Aproximativ 2.500 de turişti sunt acum în Bulgaria şi aşteaptă să fie repatriaţi, potrivit Ambasadei britanice din Bulgaria.

O întâlnire de lucru este programată pentru marți. Vor participa la discuţii proprietarii de hoteluri și operatorii de turism care lucrează cu Thomas Cook, precum și persoane din Ambasada Marii Britanii şi reprezentanţi ai protecției consumatorilor, a declarat Angelkova.

Aceasta a mai spus că Ministerul Turismului a luat legătura cu conducerea Thomas Cook pe 20 septembrie.

Autoritatea Britanică de Aviație Civilă a trimis Ministerului Turismului un formular special care va fi transmis tuturor celor 6.000 de hoteluri bulgare care lucrează cu Thomas Cook, iar pe baza acestui formular vor putea solicita toate plățile cuvenite și își vor acoperi costurile.

Thomas Cook are datorii importante către hotelurile din Bulgaria, deoarece plățile pentru sejururi se fac după 60 de zile de la încheierea vacanţelor, ceea ce înseamnă că plățile pentru iulie și august nu au fost achitate. Pe de altă parte, vacanțele planificate pentru sfârșitul sezonului vor fi anulate, la fel şi contractele pentru 2020, a anunţat specialistul în turism, Roumen Draganov.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele