UE amendează șapte bănci pentru manipularea pieței valutare

1 minut de lectură

Barclays, Citigroup, HSBC, JPMorgan, Royal Bank of Scotland, UBS și o bancă japoneză vor fi amendate de autoritățile europene în următoarele săptămâni, pentru manipularea pieței valutare, într-o afacere de multe miliarde de dolari, au anunțat surse confidențiale.

Unele bănci vor beneficia de o reducere de 10% a amenzilor, dacă vor recunoaște abaterea. În schimb Credit Suisse a anunțat că va ataca în instanță amenda. Nu este clar dacă Comisia Europeană va putea finaliza cazul în timp util pentru a amenda în perioada următoare banca elvețiană, informează Mediafax.

Autoritățile europene, care au investigat cazul timp de șase ani și care ar putea amenda cu până la 10% din cifra de afaceri globală a companiei pentru încălcarea normelor UE, a refuzat să comenteze.

La rândul lor, Barclays, Citigroup, JPMorgan, Royal Bank of Scotland și HSBC au refuzat să comenteze.

Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JPMorgan, Royal Bank of Scotland și UBS au admis că sunt vinovate într-un caz asemănător în SUA și au fost amendate cu peste 2,8 miliarde de dolari.

Autoritățile de reglementare americane au declarat că reglarea cursului de schimb a fost făcută prin intermediul unor camere de chat cu nume precum „Cartelul“, „Mafia“ și „Clubul bandiților“.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele