UE va ajuta la repatrierea cetăţenilor europeni aflaţi la bordul navei Diamond Princess

11
2 minute de lectură
Photo by Carl Court/Getty Images

Uniunea Europeană a dispus cofinanţarea repatrierii cetăţenilor statelor membre aflaţi la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, plasat în carantină în Japonia din cauza virusului gripal.

“Uniunea Europeană cofinanţează repatrierea cetăţenilor UE aflaţi la bordul vasului de crozieră Diamond Princess, ancorat în portul japonez Yokohama, prin intermediul zborurilor efectuate de Italia în cadrul Mecanismului UE de Protecţie Civilă”, anunţă Comisia Europeană.

Prima aeronavă italiană a decolat deja spre Japonia, iar a doua va pleca în seara aceasta. Echipa medicală italiană va evalua pasagerii, iar cei care nu au virusul Covid-19 şi nu prezintă niciun simptom de îmbolnăvire vor fi preluaţi. După sosirea în Europa, pasagerii vor începe o nouă perioadă de carantină, organizată şi monitorizată de fiecare stat membru.

Prima aeronavă italiană a decolat deja spre Japonia, iar a doua va pleca în seara aceasta. O echipă medicală italiană va evalua pasagerii, iar cei care nu au virusul Covid-19 şi nu prezintă niciun simptom de îmbolnăvire vor fi preluaţi. După sosirea în Europa, pasagerii vor începe o nouă perioadă de carantină, organizată şi monitorizată de fiecare stat membru.

Nava Diamond Princess, a companiei Carnival, a fost plasată în carantină în Yokohama din 3 februarie. La bord erau iniţial 3.700 de persoane, dintre care câteva sute au fost depistate ca având coronavirusul Covid-19. Persoanele infectate, inclusiv doi români, sunt spitalizate în Japonia. Statele Unite au evacuat deja cetăţenii americani care nu erau infectaţi şi care au acceptat să părăsească nava.

Urmăriți-ne și pe Facebook

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele