Un alt afacerist influent ar fi fugit din R. Moldova. Procurorii pun sechestru pe averea lui Șor

21
2 minute de lectură

Procuratura Anticorupție din Republica Moldova a pus sechestru pe mai multe bunuri care aparțin deputatului Ilan Șor.

Informația a fost confirmată pentru Agora.md de către șeful interimar al instituției, Adriana Bețișor.

„Este vorba despre bunurile mai multor companii care aparțin lui Ilan Șor, în cadrul investigării fraudei bancare”, a precizat procurorul.

Este vorba de companii care gestionează regimul de vânzare a bunurilor Duty Free, relatează TV8.

Întrebată de ce abia acum se desfășoară operațiunea de sechestrare a bunurilor, Adriana Bețișor a precizat că procesul de evaluare a durat o perioadă, s-au analizat informațiile parvenite de peste hotare, iar ulterior procurorii au luat decizia.

Bețișor nu răspuns exact la întrebarea dacă Ilan Șor este sau nu în țară, precizează Agora.md. „Astăzi, la Curtea de Apel Cahul are loc ședința de judecată în cazul său. Dacă va veni, veți vedea, trebuie să se prezinte. Dacă nu, procurorii vor lua măsuri”, a precizat procurorul.

După ce PDM a făcut transferul de putere către coaliția PSRM-ACUM, Ilan Șor nu a mai apărut public. Șeful statului, Igor Dodon, dar și ministrul de Interne, Andrei Năstase, au spus că acesta ar fi părăsit Republica Moldova, odată cu fostul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc.

Vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a fost întrebat dacă Ilan Șor ar putea scăpa de pedeapsă, în cazul în care, profitând de cetățenia sa israeliană, ar decide să fugă în Israel. „Dacă nu va fi extrădat, și-ar putea ispăși pedeapsa acolo”, a spus a răspuns Candu.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele