Un bebeluș român, cel mai mic copil separat de părinți la granița dintre SUA și Mexic

144
Foto: Flickr

Cel mai mic copil care a fost separat de părinții săi la granița Statelor Unite cu Mexicul, din cauza politicilor imigraționiste, este Constantin Mutu, un bebeluș român în vârstă de patru luni, relatează site-ul cotidianului The New York Times, potrivit Mediafax.

Copilul a fost separat de părinții săi, Vasile și Florentina Mutu, iar tatăl acestuia se afla în custodia autorităților din Pearsall, statul Texas.

Constantin Mutu este cel mai mic din miile de copii care au fost separați de politicile imigraționiste impuse de președintele american Donald Trump. Numărul familiilor afectat nu este cunoscut.

Guvernul Statelor Unite nu a comunicat încă familiei Mutu motivul pentru care fiul lor a fost luat de lângă ei, iar oficialii din cadrul Departamentului de Securitate Națională au refuzat să dea declarații cu privire la poveste.

Constantin Mutu a fost plasat într-o familie adoptivă din Michigan. Părinții nu au avut voie să îl viziteze timp de câteva luni, iar tatăl acestuia a fost evaluat psihic pentru că nu se putea opri din plâns, în timp ce mama sa a fost internată cu hipertensiune.

Vasile și Florentina Mutu fac parte din minoritatea romă și au imigrat din România în Mexic în anul 2018.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele